Skiën

Skiën in de Sierra Nevada

Schitterend Spaans skigebied

Het skigebied Sierra Nevada ligt in Andalusië aan de voet van Granada. Het gebied telt een dikke 80 kilometer aan piste, met meer dan twintig skiliften. Bij Spanjaarden is het gebied erg populair, zeker in de weekenden. Veel Spanjaarden wonen in de stad (Madrid, Granada, Alicante) en verblijven dan een aantal dagen in Pradollano.

Hooggelegen en druk

Tijdens vakanties is het gebied dan ook erg druk en wachttijden zijn dan ook niet uitzonderlijk. Daarnaast is de Sierra Nevada relatief duur. Niet geheel onlogisch want het is een hooggelegen (dus sneeuwzeker) gebied met veel mooie pistes. Met de auto is dit skigebied goed te bereiken.

Echt Spaans

Het gebied staat niet bekend om een uitbundige après-ski. Voor Spanjaarden is tapas met een drankje al voldoende. De professionele inzet is wel te vergelijken met Oostenrijk en Zwitserland. Er zijn voldoende skischolen aanwezig.

Makalu Adventure- biedt tours, lessen en uitrusting aan.

Ja
Vroegboeken loont!

Winter 2019: ruim aanbod & veel korting

Boek op nu en profiteer van aantrekkelijke vroegboekkortingen bij Summit Travel. Scherp geprijsde arrangementen, kortingen tot 20%. » Naar aanbiedingen

Sterke punten

Goede locatie in het skigebied

Vanuit het skistation Pradollano vertrekken de skiliften alle kanten op. Vanuit vrijwel elke accommodatie kun je lopen naar de liften.

Laag prijsniveau

Er zijn veel appartementen beschikbaar in het lage prijssegment. Eten en drinken in het dorp kan tegen zeer schappelijke prijzen, de Spaanse keuken is niet duur.

Zwakke punten

Niet echt sfeervol

Het skistation bestaat uit heel veel grote en gedateerde appartementencomplexen en hotels.

Minder kindvriendelijk

Er is een kinderland bij het dorp, maar de cultuurschok zal voor sommige kinderen net iets te groot zijn. Met kinderen kun je beter naar de Alpenlanden gaan.

Weinig après-ski

In Pradollano zijn vrijwel geen bars te vinden waar je tot laat een biertje kunt drinken.

Matig bereikbaar

Maar weinig mensen zullen naar deze bestemming met de auto rijden vanuit de Benelux.

Zon en sneeuw

Het dorp Pradollano ligt op 2100 meter in Andalusië (Spanje). Het wordt ook wel Sol Y Nieve (zon en sneeuw) genoemd, wat het dorp zeker waarmaakt. Pradollano ligt op ongeveer twee uur rijden van Malaga. Het dorp zelf ligt op 2100 meter en het is mogelijk tot 3300 meter te skiën.

Exotisch skiën in Spanje

Het gebied is uitstekend voor een paar dagen. Ook goede skiërs vinden er wat uitdaging, met name op de pistes helemaal achterin het gebied. Het kleine dorp is met name aan het einde van de dag gezellig met haar vele terrassen plus luie stoelen. En er is zon, veel zon. In de avonduren is er niet veel te doen.

De mooiste pistes

  • águilaDeze rode piste ligt aan de rand van het skigebied en is er echt eentje uit het boekje. Je kunt hier heerlijk gas geven. Uiteraard vooral de moeite waard wanneer de sneeuwcondities goed zijn.
  • olimpicaDe rode piste olimpica start op het hoogste punt van het skigebied, de 3398 meter hoge Veleta. Hier kun je heerlijk knallen met vaak zeer goede sneeuwcondities. De uitzichten zijn als vanzelfsprekend schitterend.

Skipasprijzen (2018)

Skipasprijs hoogseizoen Volwassenen Jeugd Kinderen
1 dag €48.00 €43.50 €35.00
2 dagen €95.00 €86.00 €62.00
3 dagen €135.50 €122.50 €91.00
4 dagen €171.50 €154.50 €113.00
5 dagen €205.00 €184.50 €138.50
6 dagen €244.50 €220.50 €166.00
7 dagen €264.50 €237.50 €177.50

Wij gaan deze activiteit nog verder uitzoeken om meer info te kunnen geven. Later uitgebreide info/Marc

 

La veredaAlquilar equipo de esquiar, En LA VEREDA, nuestra meta principal es que el cliente encuentre todo lo que quiera con la máxima comodidad y garantía. Para ello, ofrecemos gran variedad en productos y servicios.

La Vereda.com

 

Esquí en Sierra Nevada